Výběrová káva

 

spec-kava

COSTA RICA Tarrazu

Kostarika leží v tropickém a v subtropickém klimatickém pásmu. Průměrné teploty se pohybují mezi 32°C. Pro tuto oblast je taktéž typické střídání období dešťů a období sucha. Díky hornaté půdě vulkanického původu a kombinace slunce s deštěm, vzniká velice kvalitní káva s rafinovanou jasnou chutí. 

Jemná káva sluncem hýčkaná

„Tarrazu je káva, která se vyznačuje intenzivním aroma, v kterém se snoubí kombinace čokolády a tropického ovoce příjemně působícího na chuťové buňky. Kostarika Tarrazu je označení kávy podle vyhlášeného regionu kávovníkovými plantážemi. Oblast Tarrazu se nachází cca. 80 km jižně od města San José. Káva s názvem Tarrazu se pěstuje v nadmořské výšce okolo 1600 m.nm, díky čemuž se jí dostává dostatek slunečních paprsků.

Káva Tarrazu patří mezi nejproslulejší kávy na světě. Na její chuti mají podíl kyselé půdy po vyhaslých vulkánech, tropické slunce a přímořský vzduch. Káva je velmi jemná, s lehkou kyselostí a čokoládovo-karamelovými tóny.

Káva je nejvíce oblíbená u žen pro svoji nezaměnitelnou jemnost, muži ocení její vyváženost chutí. Neváhejte a ochutnejte tuto kávu a její podmanivou chuť. Přeneste se do oblasti plné slunce, o které se traduje, že na jednoho člověka roste 100 kávovníků a každý z nich v sobě nese svůj vlastní příběh.

 

 

spec-kava-2

ETHIOPIA Sidamo

Podle legendy došlo k objevu rostliny, z níž se vyrábí káva právě v Etiopii. Místní obyvatelé se mohou pyšnit, že samotné slovo káva, je odvozeno od provincie Kaffa, která leží právě v Etiopii a v níž se káva začala pěstovat jako první. Etiopie také drží prvenství v produkci a vývozu Kávy Arabica. Celosvětově zaujímá 5 místo.

Tradice předávaná po generace

Způsob pěstování kávy Sidamo přechází po generacím a je neměnný. I když hospodářství v Africe prochází modernizací, na tradičním způsobu sklízení kávy se nic nemění. Káva Sidamo je odrůdou pěstovanou v jižní části Etiopie, v regionu po kterém převzala svůj název. Asi 98% veškeré kávy pochází z místních malých rodinných farem. Nadmořská výška 2200 m.n.n propůjčuje kávě střední kyselost. I díky tomu je Káva Sidamo nazývána klenotem a je tou nejžádanější kávou mezi opravdovými znalci. 

Ti ji považují za tu nejautentičtější. „ETHIOPIA Sidamo“ má vyváženou chuť a výrazné aroma díky těmto vlastnostem je přezdívána „sečet coffee“. Nezapomeňme na delikátní kyselost a silnou chuť. Aroma této kávy nám připomene koření, především skořici, případně zralé jahody. Kávu Ethiopia Sidamo si můžete dopřát během dlouhých porad v práci, ale i v klidných podmínkách domácnosti. Úžasnou chuť pocítíte již během prvních doušků a brzy zjistíte, že toto je ta pravá káva, káva, která vás pohladí po duši.

 

 

 

Unknown-23

KENYA AA

Nejen Ethiopie má ceněné jméno co se kávy týče. Také Keňa je již řadu let oceňována za výrobu kávy nejvyšší kvality. Samotný název Kenya AA v sobě skrývá označení kvality kávy. Co je AA? AA představuje velikost, tvar a hustotu zrn. Klasifikační stupnice od největší k nejmenší je AA, AB, PB, C, E, TT a T. Největší zrna označena jako AA budou produkovat více kvalitních olejů, které dávají kávě Kenya AA skvělé aroma a intenzivní chuť.

Klasické tóny střední Ameriky

Káva Kenya AA se pěstuje ve vysokých nadmořských výškách. Nabízí širokou škálu chutí závislých na stupni pražení. Podobně jako všechny kvalitní africké kávy i káva „Kenya AA“ se pyšní svou jedinečností, která ji odlišuje od ostatních především díky klasickému tónu, téměř jako středoamerické kávy. Kenya AA“ získala svoji slávu díky silnému a plnému aroma, chuti a silné, ale příjemné kyselosti. Je jedinečná svou květinovou vůní a pyšní se požitkem z chuti právě snězených čerstvých ostružin či citrusů. Celkovou chuť dotváří obdivuhodná sametovost až hebkost.  

Při pití této výběrové kávy, jedné z nejkvalitnějších arabik světa, zažijete opravdový gurmánský zážitek. A nejen to. Domorodí Keňané věří, že zdejší káva ukrývá lví sílu, žirafí eleganci a gepardí rychlost. Pokud tedy chcete získat některou z těchto vlastností, neměla by káva Kenya AA chybět ve vaší domácnosti, nebo kanceláři.

 

 

 

Unknown-23

GUATEMALA Genuine Antigua

Antigua je kraj v Guatemale s vulkanickou půdou, střední vlhkosti s dostatkem slunce a chladných nocí. Už od pradávna je celý kraj zasvěcený kávě. Pěstování kávy zde má velmi dávný původ a vlastní kulturu. Tomuto údolí majestátně vévodí tři sopky Agua, Acatenango a Fuego. Poslední jmenovaná občas vychrlí do oblak prach, bohatý na minerály, který se pozvolna zapracováná do půdy. Půda obohacená o minerály dodává kávě svoji nezaměnitelnou chuť. Díky dokonalým zemědělským technikám potomků Májů dosáhla výroba kávy skvělých kvalitativních a organických výsledků. Káva Guatemala Geniude Antigua se pěstuje v nadmořské výšce 1500-1700 m.n.m

Lahodné aroma

 „Guatemala Genuine Antigua“ je kávou plné a dokonalé chuti odlišující se od ostatních svou jemnou kyselostí, bohatou a rozhodnou lahodností a lehkým aroma čerstvého tabáku či uzeného. Pro intenzivnější prožitek z kávy je vhodné pít se zavřenýma očima, ať vás vůně a chuť kávy dokonale vtáhne do dálných krajů a vaše smysly ovládne dokonalé aroma.  Káva Antigua je označována za pravou středoamerickou klasiku, nejen pro svůj region, ale i díky farmě Los Volcanes, která se pyšní vysokou kvalitou kávového zrna. 

 

 

 

 

Unknown-23

BRASILE Santos fancy NY2

Typologie brazilské kávy, přestože Brazílie je jejím největším vývozcem, je velice málo známá, a proto často velice rozmanitá co se týče její rafinované a lákavé kvality. Podnebí v Brazílii se vyznačuje vysokými teplotami a značnými srážkami.  Kava Brasile Snatos Fancy se pěstuje ve výškách okolo 800 až 1400 m.n.m V této oblasti se nachází miliony kávovníků, které jsou zalité slunečními paprsky. Jméno kávy bylo odvozeno od průkopníka letecké navigace Alberta Santose Dumonta.

Brazilská káva je pojmem již od začátku dvacátého století a je jím dodnes. Pokud mluvíme o Brazílii a kávě, můžeme ji označit jako královnu kávového průmyslu. Brazílie je největším producentem kávy na světě, ročně se v brazílii vypěstuje, zpracuje a vyveze do světa 30-35% světové produkce kávy.

Káva s chutí Brazílie 

Kávy „Santos“ jsou světově nejuznávanější brazilskou kávou a tudíž i nejvyhledávanější. Neobyčejný nápoj ze Santosu je známý svou bohatou chutí, složitým a vyváženým aroma a neobvykle mírnou kyselostí. Brazilská káva „Santos fancy NY2“ je sytá a dostane nás svojí lehkou sladkou vůni čokolády či oříšku.

Dopřejte si i vy legendu mezi světovými kávami, stoprocentní arabiku, která pochází ze země samby, nebo skvělých fotbalistů. Brazílie je často označována jako synonymum pro kvalitní kávu. Pokud jste milovníky dobré kávy, neváhejte a ochutnejte kávu Brasile Santos Fancy, kávu s chutí Brazílie.

 

 

Unknown-23

DECAFFEINATO BEZKOFEINOVÁ KÁVA

Stále více lidí hledá náhradu za klasickou kávu, ať už kvůli zdravotním problémům, nebo z jiných důvodů. Možností, jak si vychutnat svoji oblíbenou kávu a přitom se zdravotně nijak neomezovat, je zvolit kávu bez kofeinu. Vhodou náhradou s příjemnou chutí je Decaffeinato bezkofeinová káva.

Co je kofein?

Kofein je látka, která je obsažena v zrnkové kávě Arabica i Robusta, zcela přirozeně. Káva bez kofeinu je klasickou zrnkovou kávou, pěstovanou na plantážích, má většinu kofeinových složek odstraněno, ale to neznamená, že žádný kofein nemá. Bezkofeinové kávy Hausbrandt mají garanci obsahu kofeinu ne vyšší než 0,1%.  

Pro milovníky bezkofeinové kávy společnost Hausbrandt připravila vybranou směs s perfektně vyváženou vůní a vytříbenou chutí. Kvalitu této směsi garantuje obsah kofeinu ne vyšší než 0,1 %. Překvapí vás téměř shodnou chutí jako káva obsahující kofein.  Mimochodem první bezkofeinová káva byla patentována již v roce 1905 Ludwigem Roseliusem.

Pokud tedy potřebujete snížit porce kofeinu, máte vysoký tlak, nebo jen pijete moc kávy a máte strach, co to udělá s Vaším tělem, zkuste do svého denního režimu začlenit bezkofeinové kávy od Hausbrandtu. Budete překvapeni, jak malý rozdíl v chuti to je.

 

 

 

Unknown-23

ORZESPRESSO JEČMENNÁ KÁVA

Dnešní doba je velmi uspěchaná a s tím souvisí i zdravotní stav lidí. Prakticky by se dala populace rozdělit na dva celky. Běžnou populaci, do které spadají i obézní lidé, nebo lidé kteří vyznávají zdraví životní styl. Pro vyznavače zdravého životního stylu společnost Hausbrandt připravila vysoce kvalitní obilnou kávu namíchanou z vybraných a pečlivě upražených klasů ječmene.  Pro výrobu ječmenné kávy se používají suroviny vypěstované ekologickým zemědělstvím bez použití nežádoucích látek, jako jsou pesticidy, herbicidy a syntetická hnojiva.

Káva budoucích maminek

Velmi často je Ječmenná Káva Orzespreso užívána i jako náhrada za kávu u těhotných, nebo kojících maminek a osob s vysokým krevním tlakem. Káva z ječmene je velmi bohatá na škrob a vlákninu, ale je také velmi dobře stravitelná a podobně výživná jako pšenice.

Káva s chutí přírody

Pokud jste vyznavači dobré kávy, nebo rádi zkoušíte novinky pro své chuťové buňky, ochutnejte ječmennou kávu a uvidíte, že vás zaujme svoji nezvykle dobrou vyváženou chutí. Káva Hausbrandt Orzespresso je velmi zajímavou alternativou obohacení nabídky lahodných káv z dílny Hausbrandt.

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.